Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης σας γνωρίζει τη δουλειά του Συντηρητή Αρχαιοτήτων

«Γνωρίζουμε τη δουλειά του Συντηρητή Αρχαιοτήτων»
Το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης Δήμου Άνδρου σας προσκαλεί σε μια σειρά εκπαιδευτικών συναντήσεων με θέμα «Συντήρηση αρχαιολογικών ευρημάτων και η δουλειά του συντηρητή στο εργαστήριο», με εισηγητή τον Προϊστάμενο του τμήματος Συντήρησης της ΕΦΑ Κυκλάδων κ. Ιωάννη Π. Σταϊκόπουλο.

Ο σκοπός των συναντήσεων είναι η γνωριμία των συμμετεχόντων με την δουλειά του συντηρητή αρχαιοτήτων στον ίδιο το χώρο όπου εργάζεται, χώρο κατεξοχήν μη επισκέψιμο για το κοινό.
Κατά τις εκπαιδευτικές συναντήσεις θα απαντηθούν ερωτήματα σε σχέση με το τι είναι η συντήρηση αρχαιολογικών ευρημάτων, γιατί τα ευρήματα φεύγουν από το χώρο της ανασκαφής και αρχικά καταλήγουν στο εργαστήριο, για ποιους λόγους συντηρούνται, αν υπάρχουν γενικοί- διεθνείς κανόνες που διέπουν τις μεθόδους συντήρησης και ποιοι είναι αυτοί, με ποιους άλλους επιστημονικούς κλάδους συνεργάζεται ο συντηρητής, με ποιο τρόπο η συντήρηση των ευρημάτων συμβάλλει στη μελέτη τους από τον αρχαιολόγο, ποιο δρόμο ακολουθούν τα αρχαιολογικά ευρήματα αφού συντηρηθούν καθώς και συγκεκριμένα ποιες μέθοδοι χρησιμοποιούνται για τη συντήρηση της κεραμικής, του μετάλλου και του μάρμαρου στο Εργαστήριο Συντήρησης Αρχαιοτήτων του Αρχαιολογικού Μουσείου Άνδρου.
Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν, μετά από άδεια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων στο Εργαστήριο Συντήρησης του Αρχαιολογικού Μουσείου Χώρας Άνδρου κατά τις ώρες λειτουργίας του Μουσείου (9:00-16:00). Συγκεκριμένα η ώρα της συνάντησης κάθε φορά θα καθορίζεται με βάση τη διαθεσιμότητα των ενδιαφερόμενων και του εισηγητή σε συνεννόηση με την Υπεύθυνη του ΚΔΒΜ Άνδρου κ. Λασκαρώ Στρατή.
Οι ημερομηνίες θα ανακοινώνονται ανά τακτά διαστήματα. Οι πρώτες συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 19/02/16 και την Παρασκευή 26/02/16, εφόσον συμπληρωθούν οι ομάδες. Η διάρκεια κάθε συνάντησης θα είναι περίπου 90 λεπτά.
Μέγιστος αριθμός ατόμων για κάθε συνάντηση θα είναι αυστηρά τα οκτώ (8) άτομα και οι ομάδες θα διαμορφωθούν μετά από δήλωση συμμετοχής των ενδιαφερομένων στο Γραφείο του ΚΔΒΜ Άνδρου, κτίριο παλαιού δημαρχείου 2ος όροφος, ώρες 11:00-14:00, τηλεφωνικά στο 2282360227, με email στο kdvm925@gmail.com καθώς και μέσω της σελίδας του ΚΔΒΜ Άνδρου https://www.facebook.com/kdvmandrou/

Δεν υπάρχουν σχόλια: