Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Ανοικτοί στους επισκέπτες οι φάροι της Άνδρου στις 17 και 20 Αυγούστου 2015



Ξεκίνησε τη λειτουργία της, την Τετάρτη 5 Αυγούστου, η έκθεση με τον τίτλο «Πέτρινοι Φάροι: Από το χθες στο σήμερα».
 Η έκθεση λειτουργεί στο κατάστημα Παπαπαναγιώτου, στο Γαύριο και θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Αυγούστου.
Η έκθεση διοργανώνεται σε συνεργασία του Εργαστηρίου Δομικών Υλικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, της Υπηρεσίας Φάρων, του Δήμου Άνδρου και της Ομάδας «Φάρος 8022» και την επιμέλειά της έχει ο αρχιτέκτων – μηχανικός κ. Ανδρέας Χαλάς.

Τα εκθέματα αφορούν πληροφορίες και υλικό από τους φάρους της Άνδρου και από φάρους σε όλη την Ελλάδα, ενώ υπάρχει και πλούσιο έντυπο υλικό.
Την Τετάρτη, 19 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή ημερίδα για το κοινό, ενώ στις 17 και τις 20 Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις όσων το επιθυμούν στους φάρους της «Γριάς» και της «Φάσας», που θα είναι ανοικτοί για το κοινό.
Ο Δήμος Άνδρου ευχαριστεί θερμά την υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού που έκανε δεκτό το αίτημα για το άνοιγμα των φάρων. Ευχαριστεί, επίσης, την οικογένεια Παπαπαναγιώτου, που παραχώρησε το χώρο για την φιλοξενία της έκθεσης.
Με την ευκαιρία της έκθεσης γίνεται γνωστό πως έχει ολοκληρωθεί η μελέτη αποκατάστασης του Φάρου του Γαυρίου, η αναστήλωση του οποίου αποτελεί βασική προτεραιότητα. Η μελέτη, την οποία ολοκλήρωσε η ομάδα «Φάρος 8022» (η οποία έχει εργαστεί εθελοντικά) εγκρίθηκε από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και θα ξεκινήσει να υλοποιείται αμέσως μόλις εξασφαλισθεί η χρηματοδότηση του έργου.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ωραία επιτελους καπιος ενδιαφέρθηκε ο φάρος στο Γαυριο ειναι τα χαλια του. Και ο φάρος της γριάς που εχει την μεγαλιτερη ιστορία Φαναργιεριδες η ΚΑΛΙΤΕΡΗ ψαράδες . Με την εφκερια αυτή μπας φτιάξουν και τον δρομους. ΘΖ ΝΥ

Ανώνυμος είπε...

Βρε καλώς το βιτσιόζο της ορθογραφίας,θα σε ρωτάω συνεχώς γιατί το κάνεις αυτό;;;;;;;;;;κανένας ειδικός περί την ψυχολογία θα μας έλεγε κάτι;;;ίσως;;;;;