Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Αμερικανός συνθέτης συγχαίρει και την Φιλαρμονική Άνδρου!


Ο μαέστρος της Φιλαρμονικής Θιναλίων Δήμου Κέρκυρας Χαράλαμπος Μακρής σε πρόσφατο ταξίδι που έκανε στην Ιταλία για την απονομή του Διπλώματος Διεύθυνσης που απέκτησε συναντήθηκε και με τον γνωστό συνθέτη Robert W. Smith, που ήταν πρόεδρος της καλλιτεχνικής επιτροπής και παράλληλα δίδαξε σε τριήμερο Master class τους μαέστρους - σπουδαστές της Libera Accademia D.A.S. Ποιος είναι όμως ο Robert W. Smith;
    Ο παγκοσμίου φήμης συνθέτης  μουσικών έργων Robert W. Smith, γεννημένος το 1958 στο Daleville της Alabama των Η.Π.Α., έχει συνθέσει μέχρι τώρα πάνω από εξακόσια (600) συνολικά μουσικά έργα, μεταξύ των οποίων και τρείς συμφωνίες: Συμφωνία Νο1 The Divine Comedy (Θεία Κωμωδία) βασισμένη στο ομόνυμο έργο του Δάντη, Συμφωνία Νο 2 Odyssey (Οδύσσεια) εμπνευσμένη από το ομώνυμο Ελληνικό έπος και Συμφωνία Νο 3 Don Quixote.
   Το έργο του Robert W. Smith δεν εξαντλείται μόνο στη σύνθεση και στη διεύθυνση παράλληλα επιδεικνύει ένα τεράστιο εκπαιδευτικό έργο. Καθηγητής του Troy University της Alabama, είναι ο εκπονητής ενός τεράστιου βιωματικού μουσικοπαιδαγωγικού προγράμματος διδασκαλίας της μουσικής μέσω της μπάντας.
   Ανάμεσα στα έργα που έχει συνθέσει είναι και το έργο The Tempest (Καταιγίδα). Το έργο αυτό παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Άνδρου στα πλαίσια της κοινής συναυλίας της Φιλαρμονικής του Μουσικού Συλλόγου Άνδρου με αυτή των Θιναλίων του Δήμου Κερκύρας προς τιμήν της Παναγίας της Θεοσκέπαστης τον περασμένο Απρίλιο υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Χαράλαμπου Μακρή.

   Ο συνθέτης εντυπωσιάστηκε από την μουσική ερμηνεία, ειδικά από τους μικρούς μουσικούς των δύο Φιλαρμονικών και ακούγοντας το μέρος της συναυλίας  με τη συγκεκριμένη σύνθεση τον ευχαρίστησε αφάνταστα! 
Στέλνει εγκάρδιους χαιρετισμούς στα μέλη και των δύο Φιλαρμονικών, ενώ δήλωσε μεταξύ άλλων: “...από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής σε δύο νησιά στην Ελλάδα: την Κέρκυρα και την Άνδρο, η μουσική ενώνει τον κόσμο!






Δεν υπάρχουν σχόλια: