Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Η χορωδία του Εμπειρικείου Γυμνασίου στην 6η Πανελλήνια Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών

"Η χορωδία του Εμπειρικείου Γυμνασίου στην 6η Πανελλήνια Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών". 



Το Σάββατο 8 Μαρτίου η Χορωδία του Εμπειρικείου Γυμνασίου παρουσιάσθηκε μαζί με την Χορωδία Νέου Σχολείου Άργους, την Χορωδία του Μουσικού Γυμνασίου Ρόδου, την Χορωδία του Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Πάτρας, τις χορωδίες επίσης σχολείων της Θεσαλλονίκης Καλαμαριάς και Σταυρούπολης.
"Απονομή στην χορωδία του Εμπειρικείου Γυμνασίου και στην μαέστρο της, καθηγήτρια Μουσικής κ. Όλγα Πριμέντα, του Διπλώματος από τον καλλιτεχνικό Διευθυντή ττης 6ης Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας κ. Νίκο Ευθυμιάδη".
Στο τέλος της εκδήλωσης όλες οι χορωδίες παρουσίασαν μαζί το "Θούριο " του Κώστα Ευαγγελάτου υπό την διεύθυνση του Νίκου Ευθυμιάδη στο πιάνο συνόδευσε ο Alecsander Vujic διάσημος Συνθέτης και Μαέστρος, καθηγητής στην Μουσική Σχολή του Πανεπιστημίου Βελιγραδίου.
Το Φεστιβάλ διήρκεσε από 6 Μαρτίου έως 15 Μαρτίου με την συμμετοχή περίπου 75 Σχολικών Χορωδιών από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.
"Όλες οι χορωδίες μαζί τραγουδάνε τον Θούριο"
  Στόχος της  Πανελλήνιας Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών  είναι η καλλιέργεια της χορωδιακής τέχνης ως δημιούργημα του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού, η φωνητική εξάσκηση των μαθητών και η ενθάρρυνσή τους στη δημιουργία αξιόλογων Χορωδιών οι οποίες μπορούν να εκπροσωπούν την Ελλάδα σε Διεθνή Φεστιβάλ και διαγωνισμούς.

Πρόκειται για ένα μοναδικό θεσμό με τον οποίο γίνεται ουσιαστική παρέμβαση στην ουσία της Καλλιτεχνικής Αγωγής και Παιδείας. Βασική επιδίωξη είναι μέσω της εκδήλωσης η προσέγγιση της μαθητιώσας νεολαίας με την αρχαία Ελληνική μουσική, το εκκλησιαστικό μονοφωνικό μέλος, την πολυφωνική μουσική του 15ου - 16ου αιώνα, αλλά και την σύγχρονη ελληνική δημιουργία.
Βίντεο με την χορωδία του Εμπειρικείου Γυμνασίου από την Ντίνα Στυλιανού

)



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η εμφάνιση της Χορωδίας του Εμπειρικείου Γυμνασίου Άνδρου ανέδειξε την υψηλού επιπέδου δουλειά της Μαέστρου Όλγας Πριμέντα αλλά και την αγάπη που δένει όλους τους συμμετέχοντες σε αυτήν. Καλή επιτυχία και στην Νάπολη!

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στα παιδιά και τη δασκάλα τους για την άψογη εμφάνισή τους στο μαθητικό φεστιβάλ χορωδιών Καρδίτσας.
Η εμφάνιση των παιδιών μας και η ανταπόκριση που είχε, δείχνουν την αγάπη που κατάφερε να εμφυσήσει η κυρία Πριμέντα στα παιδιά μας για το χορωδιακό τραγούδι.
Ευχαριστούμε πολύ!
Μαρία Λαμπριάδου