Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Τελευταίες παραστάσεις του "Φον Δημητράκη"

Παρασκευή 26 & Σάββατο 27 Απριλίου οι τελευταίες παραστάσεις της κωμωδίας του Δ.Ψαθά "Φον Δημητράκης" από την Λαϊκή Σκηνή Άνδρου

2 σχόλια:

Γ. ΞΑΝΘΟΣ είπε...

Σήμερα, 27 Απριλίου 2013, έπεσε η αυλαία της θαυμάσιας δουλειάς της Λαϊκής Σκηνής ' Ανδρου, με το πάντα επίκαιρο έργο του Δ. Ψαθά, "Φόν Δημητράκης". Κατά σύμπτωση, σαν σήμερα, 27 Απριλίου 1941 , τα γερμανικά στρατεύματα κατέλαβαν την Αθήνα και υποδούλωσαν την Ελλάδα, πλην της Κρήτης.
Σαν να μην πέρασαν 72 χρόνια, η υποδούλωση μιας χώρας μπορεί να γίνει και με άλλους , το ίδιο αποτελεσματικούς τρόπους, με την κατάλυση της Εθνικής Κυριαρχίας και του Συντάγματος, την οικονομική εξάρτηση, την αφαίμαξη του εθνικού και κοινωνικού πλούτου. Με πρόθυμους , εθελόδουλους και οσφυοκάμπτες πολιτικούς και Υπουργούς, με αυτοανακηρυσσόμεους εθνικούς σωτήρες, με πρόθυμους να προδώσουν και να πλουτίσουν σε βάρος της πατρίδας και του λαού, να επιλέξουν το στρατόπεδο των νικητών.
Συγχαρητήρια στους συντελεστές του έργου για την εξαιρετική τους δουλειά, αλλά και στο κοινό της ' Ανδρου που τους ανταπέδωσε το ζεστό χειροκρότημα, με κριτική σκέψη και δημοκρατικική μνήμη.

καψοραχη είπε...

και με τον Ναζισμο να παιρνει κεφαλι σε ολη την Ευρωπη καλο ειναι να φρεσκαρουμε μνημες και να μαθουμε οσοι δεν τα ζησαμε!!
παντα τετοια...