Κυριακή 28 Απριλίου 2013

"Σαν Παραμύθι"

Η Κινηματογραφική Ομάδα του Εμπειρικείου Γυμνασίου σας προσκαλεί στην προβολή της ταινίας μικρού μήκους : "Σαν Παραμύθι". Τετάρτη 15 Μαϊου 2013,  ώρα 20:00 , Δημοτικό Θέατρο Χώρας.
Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί η κανονική προβολή της Κινηματογραφικής Λέσχης.

Η ταινία γυρίστηκε στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος του σχολείου με τίτλο "Η τέχνη του Κινηματογράφου. Από τη θεωρία στην πράξη".
Οι μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα , μελέτησαν την ιστορία της 7ης Τέχνης, γνώρισαν τα κυριότερα Κινηματογραφικά είδη και τα χαρακτηριστικά τους, την ονομασία και το στυλ των κινηματογραφικών πλάνων και ερεύνησαν τα στάδια δημιουργίας μιας ταινίας,  καθώς και τον ακριβή ρόλο των συντελεστών της (από το σκηνοθέτη και τους ηθοποιούς έως τους παραγωγούς, τους τεχνικούς  αλλά και όλους όσοι εργάζονται σε ένα κινηματογραφικό συνεργείο). Στο χώρο του σχολείου παρακολούθησαν σε ειδικές εβδομαδιαίες προβολές βραβευμένες ταινίες με θεματική "Το σχολείο, η εκπαίδευση και το παιδί στον Κινηματογράφο". Το κυριότερο όμως στάδιο του πολιτιστικού προγράμματός μας ήταν η σύλληψη και η γραφή σεναρίου και κατόπιν η δημιουργία από τους μαθητές μιας ταινίας εφαρμόζοντας τις γνώσεις που αποκόμισαν κατά τη διάρκεια της έρευνας. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν με ενθουσιασμό και αφοσίωση από όλους, σε ντεκόρ φυσικό, στο όμορφο αστικό και υπαίθριο τοπίο της Άνδρου.
Υπόθεση : Η εργασία στο μάθημα της Λογοτεχνίας με θέμα τοπικούς μύθους και θρύλους, θα αποτελέσει για μια μικρή μαθήτρια   
                 αφορμή για την αποκάλυψη
ενός σημαντικού οικογενειακού μυστικού...

Μαθητές Κινηματογραφικού Προγράμματος: 
Παναγιώτα Αγγελετάκη, Αντώνης Βαλμάς, Μικαέλα Δανιηλίδου, Μαρία Δήμα, Χριστίνα Καλογέρη, Κατερίνα Μανάλη, Αλεξάνδρα Μηλαίου, Φιόρα Μπάρδο, Μαριρένα Μπαφαλούκου, Κάλλια Μπίστη, Σάρα Πάπα, Μαρία Πιάγκου, Φραγκούλα Πιπέρα, Μαρουλίτσα Στρατή, Ελένη-Δήμητρα Τατάκη, Ιωάννα-Ελεωνόρα Τατάκη, Ειρήνη Τηνιακού, Γιώργος Τσάκαλης.  Ειδική συμμετοχή για την ταινία: Νίκος Μώρος , Ρένια Μήλα, Κωνσταντίνος Πιπέρας, Αρτενίσα Χαϊντάρι.
Υπεύθυνοι Προγράμματος: Ειρήνη Νομικού, Νίκος Ηλίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: